Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ciobanu: Liderii PD și PL au decis „să conducă ca de după colț”

23 iul. 2015,, 17:00   Politică
6573 7
Чобану: Лидеры ДПМ и ЛП решили «руководить, как будто из-за угла»
Foto: flux.md
Se cunoaște că PLDM, cărei i-a revenit postul de Prim-ministru, a propus candidatura liderului său pentru acesta, dar colegii din coaliție nu au susținut-o. De ce nu a fost agreată candidatura lui Vlad Filat, cu atît mai mult că el are deja experiență în calitate de premier, se întreabă NOI.md.

După cum a menționat analistul Victor Ciobanu, în ultimul timp se tot vorbea că destul liderii partidelor de guvernare s-au ascuns prin tufișuri, a venit timpul să-și asume responsabilitatea pentru cele întîmplate în țară. „Dacă Filat ar deveni Prim-ministru, acest lucru ar însemna că și alți conducători ai partidelor trebuie să ocupe posturile cheie. Dar, după cum s-a adeverit, nu toți liderii sînt dispuși să-și asume astfel de responsabilitate”, a concluzionat expertul.

Filat inițial spunea că în cadrul negocierilor între cele trei partide privind constituirea alianței va fi discutată chestiunea vor ieși liderii pe primele poziții sau „vor conduce de parcă de după colț”. Probabil, a doua variantă este mai convenabilă pentru ei.

„Liderii PD și PL au considerat, probabil, că acum ar fi mai bine să aștepte și să privească cum va evolua situația. Dacă va fi o ameliorare, atunci ei „vor ieși de după colț”, iar dacă nu, atunci să răspundă altcineva. În plus, astăzi situația este de așa natură, încît lupta pentru guvern ar fi un oarecare nonsens, deoarece este evident că cel care va fi în fruntea Cabinetului de miniștri este un fel de kamikaze. El trebuie să-și asume întregul pachet de măsuri nepopulare”, susține Victor Ciobanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?