X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ciobanu: Democrații la orice negocieri obțin maximumul

23 iul. 2015,, 15:30   Politică
4429 2
Чобану: Демократы в любых переговорах получают максимум
Foto: ipn.md
Ieri, 22 iulie, liderii celor trei partide au repartizat ministerele. După aceasta a urmat o situație interesantă, în care Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, judecătoriile, iar acum și Ministerul Justiției (pînă acum acesta a fost controlat de PLDM) sînt concentrate în mîinile unui singur partid - cel Democrat, relatează NOI.md.

În opinia analistului Victor Ciobanu, în acest caz responsabilitatea pentru reforma în organele de drept îi revine Partidului Democrat. S-ar putea de glumit că, probabil, ei au reunit toate aceste instituții sub aripa sa din sentimentul responsabilității, pentru a nu o împărţi cu nimeni.

În așa caz este curios faptul, de ce PLDM a cedat Ministerul Justiției democraților? „Acest lucru reiese din evenimentele precedente. Inițial, au fost deschise cauze penale pe numele rudelor apropiate ale liderului PLDM, care au apărut la timpul potrivit. Apoi Marian Lupu a sonorizat o propunere interesantă, precum că la masa de negocieri trebuie așezați și deputații independenți. Apoi a urmat chemarea lui Filat la Procuratură și retragerea lui Juravschi din fracțiune . Adică liberal-democraților li se făceau „aluzii” și nici de „Narîșkin” nu mai era nevoie pentru a crea o structură, necesară lor. Astfel, democrații la orice negocieri obțin maximumul”, consideră dl Ciobanu.

Potrivit lui, dacă anterior trebuia de întreprins mișcări complicate, spre exemplu, participarea lui Narîșkin, atunci acum totul a fost foarte simplu. „Ce a răspuns procurorul general Corneliu Gurin la declarația lui Mihai Ghimpu că procurorul general trebuie demis? – Noi avem dosare pe numele Primăriei. Și totul este clar”, consideră analistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?