Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Candidatura lui Filat la funcția de premier, respinsă de PD și PL

23 iul. 2015,, 10:35   Politică
5452 6

Candidatura lui Filat la funcția de premier, respinsă de PD și PL
Foto: noi.md

Deși PLDM a înaintat candidatura liderului formațiunii, Vlad Filat, la funcția de prim-ministru, aceasta a fost respinsă de democrați și liberali. Anunțul a fost făcut de politician în urma unei noi runde de negocieri desfășurate ieri seara, informează NOI.md.

Liberal-democratul susține că chiar dacă argumentele invocate de Mihai Ghimpu și Marian Lupu nu i s-au părut plauzibile, a decis să se conformeze și să-și retragă candidatura. În cele din urmă, liderii celor trei partide au convenit să nominalizeze un alt candidat pentru funcția de prim-ministru.

„Așa cum este și firesc în perioade complicate, liderii nu trebuie să stea să monitorizeze activitatea altora, e necesar să-și asumă întreaga responsabilitate. Iată de ce PLDM a luat decizia ca candidat la funcția de prim-ministru să fie președintele partidului. Am discutat cu colegii de coaliție, dînșii au invocat, din punctul meu de vedere motive mai multe formale, precum că liderii nu ar trebuie să iasă în prim-plan. Reieșind din acesta am spus de nenumărate ori că nici eu nici formațiunea nu vom bloca procesul de crearea a coaliției”, a explicat Vlad Filat.

Precizăm că numele candidatului coaliției pentru funcția de premier va fi anunțat astăzi. În presă, dar și pe rețelele de socializare se vehiculează că acesta ar putea fi actualul ministru al Educației, Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?