Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Premierul interimar consideră că multe reforme au devenit posibile datorită sprijinului Consiliului Europei

14 iul. 2015,, 10:20   Politică
2626 3
Герман: многие реформы стали возможны благодаря поддержке СЕ
Foto: noi.md
Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, consideră că „multe dintre reformele şi realizările din Republica Moldova au fost posibile exclusiv datorită sprijinului şi expertizei Consiliului Europei”. Opinia a fost exprimată în mesajul adresat secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu prilejul a 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Biroul relaţii cu presa al Guvernului.

"Astăzi marcăm 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, cu această ocazie, la Chişinău fiind lansat un timbru poştal aniversar. Acest eveniment ne oferă oportunitatea de a evalua parteneriatul cu Consiliul Europei, care s-a dovedit a fi unul extrem de important în procesul de construire a tinerei noastre democraţii. Implementarea standardelor organizaţiei a influenţat pozitiv atît instituţiile naţionale, cît şi fiecare cetăţean în parte, în procesul de transformare şi asigurare a statului de drept, democraţiei şi drepturilor omului", a declarat Gherman.

Ea a subliniat că "cel mai important obiectiv rămîne trecerea la etapa de postmonitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei".

"Sînt ferm convinsă că dialogul bilateral fructuos va avansa, în continuare, în special prin dezvoltarea unor iniţiative noi", se subliniază în mesaj.

Moldova mai bine de 10 ani cere încetarea monitorizării din partea APCE şi trecerea la etapa de postmonitorizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?