Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Șova: Rogozin a trimis un semnal referitor la prioritățile Chișinăului

13 iul. 2015,, 14:20   Politică
4836 3
Шова: Рогозин подал сигнал по поводу приоритетов Кишинева
Foto: moldnews.md
Vicepremierul rus, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, a făcut, sîmbăta trecută, o declarație care a provocat discuții în spațiul mediatic. În particular, oficialul rus a spus că mizează pe un dialog cu Chișinăul privind reglementarea diferendului transnistrean.

„În cazul în care Moldova, unde majoritatea magistraților Curții Constituționale sînt cetățeni români, va alege să se unească cu România, Transnistria nu va accepta asta și va deveni un stat independent”, a declarat copreședintele Comisiei moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică Dmitri Rogozin.

Fostul ministru al Reintegrării, ex-viceministrul de externe al Republicii Moldova Vasili Șova a comentat pentru NOI.md afirmațiile politicianului rus.

„În prezent, în procesul de negocieri a intervenit o pauză, deoarece are loc procesul de formare a unei noi majorități parlamentare și elaborarea noului program de guvernare. Din cîte îmi dau seama, vin anumite semnale privind prioritățile viitorului guvern. Se poate deduce că se propune ca problematica transnistreană să se afle în capul listei priorităților, nu la urmă. Pornind de la aceste considerente, sînt făcute anumite comentarii cu diferite aluzii, inclusiv din mai multe părți”, a menționat Vasili Șova.

În opinia interlocutorului, asemenea declarații nu conțin nimic nou. „Acum situația depinde de felul în care Chișinăul își va întocmi agenda. Este o chestiune principială. Declarațiile lui Dmitri Rogozin nu sînt primele semnale în acest sens, care vin nu doar din partea funcționarilor ruși. Semnalele din partea opusă la fel au fost transmise la Chișinău nu întotdeauna tocmai reușit. De aceea, principala problemă constă în prioritățile pe care le va trasa Chișinăul”, consideră Vasili Șova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?