X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Consilierii europeni vor ajuta Moldova să soluționeze problemele din sectorul financiar-bancar

9 iul. 2015,, 14:00   Economie
2525 1
Foto: alfanews.md
Un grup de consilieri europeni de nivel înalt, începînd cu 1 ianuarie 2016, vor contribui la reformarea sectoarelor prioritare pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE. Mai mult, în sectoarele cele mai problematice – sectorul financiar, sistemul bancar şi lupta împotriva corupţiei – consilierii vor fi angajaţi în timpul cel mai apropiat. Procedura de selecție a fost deja lansată, informează NOI.md.

Aceste subiecte au fost discutate la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, prezidate de premierul interimar Natalia Gherman, pentru aprobarea actualizărilor Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE, discutarea implementării acestui plan în semestrul I al anului 2015, dar şi a evoluțiilor din primul an de la semnarea Acordului.

La începutul ședinței a fost convenită lista consilierilor europeni de nivel înalt care, începînd cu 1 ianuarie 2016, vor contribui la reformarea sectoarelor prioritare pentru implementarea Acordului de asociere.

În cadrul şedinţei miniştrii au aprobat varianta finală a Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE actualizat, care include ajustările necesare ale măsurilor şi termenelor propuse pentru realizarea articolelor din Acordul de asociere, ţinînd cont de rezultatele primelor luni de implementare, dar şi de recomandările partenerilor europeni.

Planul a fost consultat și cu societatea civilă. De asemenea, Comisia guvernamentală pentru integrare europeană a decis oferirea accesului publicului larg la platforma online de raportare pe marginea Planului de acţiuni, care permite vizualizarea nivelului de realizare a fiecărei acţiuni în parte şi progresul înregistrat în implementarea Acordului de asociere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?