X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Diacov despre mersul negocierilor: Pînă acum discuțiile au fost confidențiale

9 iul. 2015,, 11:52   Politică
3342 5

Diacov despre mersul negocierilor: Pînă acum discuțiile au fost confidențiale
Foto: kp.md

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, se declară revoltat de modul în care decurg negocierile în vederea formării unei majorități parlamentare. În opinia politicianului, ideile populiste promovate de unele formațiuni politice îngreunează mersul tratativelor, notează NOI.md.

„Poate sună puţin caraghios, dar eu sînt revoltat. Sigur că eu aş vrea, şi am spus aceasta de nenumărate ori, ca pînă la 15 iulie să avem un guvern. Bine, acum înţeleg că pînă la 15 iulie nu, dar cel puţin pînă la sfîrşitul lunii. Nu este admisibil ca Parlamentul să plece în vacanţă şi să nu rezolve această problemă”, a precizat Dumitru Diacov în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit politicianului, opinia publică este ținută în așteptare, întrucît la această etapă discuțiile au loc doar la nivelul liderilor celor trei partide și sînt confidențiale.

„Există o formulă cînd discută numai liderii și există o formulă cînd discută liderii plus două-trei persoane. Atunci cînd e vorba de două-trei persoane, atunci particip, dar pînă acum s-a discutat confidenţial. Eu admit această confidenţialitate, este absolut normală, fără reclamă şi fără comentarii, fiindcă ele sînt în stare să încurce, să strice”, a explicat Diacov.

Democratul se arată convins că există toate premisele necesare ca cele trei formațiuni de dreapta să ajungă la un consens, pornind de la experiența anterioară.

„Separat parcă toţi sînt oameni de treabă, sînt băieţi buni, dar interesele, viziunile, dorinţa de a fi mai sus decît vecinul ş.a.m.d. ne joacă festa. Discuţiile acestea urmează să fie finalizate. Dacă este vorba de aceste trei partide, au experienţă, au format deja două guverne împreună. De ceea, care e problema ca să mergem pînă la capăt?”, a punctat Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?