X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rogozin l-a îndemnat pe Șevciuk să renunțe la retorica agresivă

9 iul. 2015,, 11:45   Politică
7791 11
Рогозин призвал Шевчука уходить от воинственной риторики
Foto: gospmr.ru
Liderul autoproclamatei RMN, care efectuează o vizită la Moscova, a fost primit de vicepremierul Dmitri Rogozin, relatează NOI.md.

„Cu cît mai repede se va reveni la soluții creative, cu atît mai multe rezultate pozitive vor resimți locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a menționat vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin în cadrul unei întrevederi cu liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, susținute la Moscova miercuri, 8 iulie. Discutînd aspectele curente ale reglementării transnistrene, Rogozin a specificat că pentru formarea platformei de negocieri necesară tuturor părților interesate de stabilitate, trebuie să se renunțe la ritorica belicoasă, la acțiunile unilaterale neprietenoase, să se înceteze formarea barierelor artificiale.

De asemenea, părțile au discutat riscurile sporite în economia regiunii transnistrene, starea infrastructurii sociale, mersul realizării proiectelor umanitare ale Federației Ruse în regiune și problemele cetățenilor Rusiei care locuiesc în Transnistria.

Reamintim că în cadrul recentei întîlniri a lui Dmitri Rogozin cu vicepremierul Moldovei, Victor Osipov, în dezbaterea principalelor impedimente pentru mersul normal al procesului de negocieri pe marginea reglementării transnistrene, Rogozin a folosit o ritorică similară, chemînd părțile să renunțe la tendințe „alarmiste”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?