X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pistolarul de la Botanica: Câţi ani de închisoare riscă pentru curajul său

9 iul. 2015,, 11:00   Societate
2359 0
Последствия перестрелки на террасе: до восьми лет тюрьмы за угрозы полицейскому
Foto: ruvr.ru
Tânărul care l-a ameninţat cu un pistol pe un poliţist din Capitală riscă până la opt ani de detenţie. Dosarul are două capete de acuzare. Detaliile au fost oferite de către şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, invitat aseară la Fabrika.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat că agresorul ar fi şomer, iar sursa veniturilor acestuia urmează a fi stabilită în cadrul anchetei.

"Persoana respectivă, în acea armă avea 13 cartuşe, care putea să le declanşeze. Această persoană era în stare de ebrietate. S-a reuşit evitarea mai multor jertfe de vieţi omeneşti, care erau la faţa locului. A fost pornită o cauză penală, una pentru huliganism şi una pentru ameninţarea unui angajat care este la exercitarea obligaţiunilor de serviciu", a spus şeful interimat al IGP.

Experţii susţin că poliţistul care tras din arma din dotare a acţionat conform legislaţiei. De asemenea, ei spun că prevederile din Legea cu privire la arme trebuie înăsprită.

"Atunci când este dezmăţ în societate, ultimii care rămân în luptă cu cei care le place dezmăţul, sunt poliţiştii. Când este regulă stabilită, disciplină, supremaţia legii în stat, atunci nu mai există tupeul acestor tineri", a spus şeful poliţiei responsabile de ordinea publică în Chişinău, Vladimir Covali.

"Au mii de cartuşe, împuşc unde vor. În legea cu privire la armele de foc, să fie introdus: ai cumpărat o mie de cartuşe, peste un timp oarecare, inspectorul să verifice unde le-ai folosit", a declarat fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?