X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Care va fi răspunsul lui Bride

9 iul. 2015,, 10:31   Economie
3913 4
Что ответит Бриде?
Foto: dosug.md
Astăzi viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, va susține o conferință de presă dedicată primei aniversări de la semnarea de către Moldova a Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb cu UE, relatează NOI.md.

Guvernul deja a raportat succese remarcabile, în opinia lui, în exportul în Uniunea Europeană: în primele cinci luni ale anului curent s-a înregistrat o creștere de 0,5 la sută. Ponderea livrărilor în UE în volumul total al exportului, potrivit statisticii, a sporit de la 53,8 la sută pînă la 64,6 la sută. Totodată, în ansamblu exportul moldovenesc a scăzut cu 16,2 la sută, în țările CSI – cu peste 40 la sută.

Datele PIB-lui pe I trimestru al anului 2015, de asemenea, constituie un obiect de mîndrie al autorităților, doar el a crescut cu 4,8 la sută față de perioada similară a anului trecut. Cei drept, acest lucru a avut loc în lipsa unei creșteri economice reale, doar grație deprecierii valutei naționale. Oare sînt acestea succese?

În acea perioadă scurtă de aflare a noului ministru în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere ale guvernului, s-au acumulat nu doar multe întrebări, ci și pretenții față de Bride. În primul rînd, ele țin de gestionarea firmei de audit Grand Thornton Moldova, atunci cînd experții Companiei „nu au observat” furtul miliardului din cele trei bănci în care au efectuat auditul. Această neglijare a dus, în opinia experților străini, la colapsul sistemului financiar-bancar și distrugerea economiei. Are oare Bride răspuns la această întrebare?
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?