X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Natalia Gherman îndeamnă autorităţile Transnistriei la un dialog constructiv

9 iul. 2015,, 10:15   Politică
2408 3
Герман призывает власти Приднестровья к конструктивному диалогу
Foto: totul.md
Premierul interimar al Moldovei, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a îndemnat autorităţile Transnistria la un "dialog constructiv". Îndemnul a fost lansat miercuri, în cadrul întîlnirii cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Radojko Bogojevic, care şi-a încheiat vizita în Moldova, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Biroul relaţii cu presa la Guvernului.

"Autorităţile de la Chişinău pledează pentru menţinerea stabilităţii în regiune şi vor depune toate eforturile în vederea evitării escaladării situaţiei. Este necesar de temperat retorica politizată şi de trecut la un dialog constructiv", a spus Gherman.

Diplomata a subliniat că Chişinăul înţelege "criza economică prin care trece regiunea transnistreană".

"Ne exprimăm speranţa că dificultăţile vor fi depăşite. În acest sens, este necesară o mai mare deschidere faţă de noile oportunităţi comerciale, în particular cele care vizează accesul pe pieţele europene. Autorităţile moldoveneşti, împreună cu partenerii europeni, sînt dispuşi să acorde asistenţa necesară în identificarea unor formule funcţionale", a subliniat Natalia Gherman, avînd în vedere participarea Transnistriei la Zona de Comerţ Liber cu UE.

În cadrul vizitei la Chişinău şi Tiraspol, Radojko Bogojevic a transmis părţilor scrisoarea oficială a preşedintelui OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dacic, ce conţine îndemnul de a reveni la masa de negocieri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?