X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

UE a publicat condițiile pentru reluarea finanțării Moldovei

9 iul. 2015,, 10:30   Economie
4406 4
ЕС назвал условия возобновления финансирования Молдовы
Foto: tv7.md
Uniunea Europeană a numit semnarea de către Moldova a noului program cu Fondul Monetar Internațional drept principala condiție pentru reluarea asistenței financiare pentru sprijinul bugetar al republicii, relatează NOI.md.

După cum se menționează în comunicatul delegației Uniunii Europene în Moldova, alocările pentru sprijinul bugetar al Moldovei sînt posibile doar cu respectarea tuturor condițiilor prevăzute de acordurile semnate cu Guvernul Moldovei, din punctul de vedere al obiectivelor de politică sectorială, stabilitate macroeconomică, precum și respectarea supravegherii bugetare și principiilor de transparență. Realizarea obiectivelor politicilor se apreciază în baza indicatorilor incluși în operațiunile de sprijin bugetar.

După cum se menționează în comunicatul delegației UE în Moldova, problemele din sectorul bancar al Moldovei au stîrnit îngrijorări pentru stabilitatea macrofinanciară. În acest context, Uniunea Europeană consideră că programul cu Fondul Monetar Internațional ar asigura garanții că aceste probleme vor fi soluționate.

Se menționează că alocarea asistenței din partea Uniunii Europene pentru sprijinul bugetar este posibilă doar în cazul aprobării programului cu FMI. Deoarece acest program nu poate fi solicitat de Guvernul în exercițiu, această chestiune este un motiv serios în plus pentru accelerarea procesului de formare a noii coaliții de guvernare.

„Uniunea Europeană reiterează importanța creării urgente a noii coaliții de guvernare. După aprobare, noul guvern trebuie să expedieze neîntîrziat o solicitare Fondului Monetar Internațional pentru inițierea negocierilor pe marginea noului program al FMI. Aprobarea acestui program va permite să se restabilească încrederea față de stabilitatea macrofinanciară a Moldovei și să se continue calea spre reluarea asistenței pentru sprijinul bugetar din partea UE”, a declarat șeful delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?