X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mărfurile moldovenești vor beneficia de facilitarea accesului pe piața UE

9 iul. 2015,, 12:00   Economie
2187 1
Молдавским товарам облегчат доступ на рынок ЕС
Foto: inmarkon.ru
Barierele din calea accesului mărfurilor moldovenești pe piața Uniunii Europene vor fi înlăturate. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova, Natalia Gherman, în cadrul ședinței Consiliului Economic al Premierului, la care au fost examinați factorii ce influențează implementarea Acordului de asociere RM-UE, în special a componentei privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA), relatează NOI.md.

La începutul ședinței Natalia Gherman a menționat că la un an de la semnarea şi ratificarea Acordului de asociere RM-UE este necesar să se examineze impactul acţiunilor realizate și să se stabilească măsurile necesare pentru valorificarea mai bună a oportunităţilor oferite de partenerii europeni, precum şi pentru înlăturarea barierelor din calea accesului mărfurilor moldoveneşti pe piaţa UE.

Natalia Gherman a specificat că, ținînd cont de evoluţiile din regiune, necesitatea de dezvoltare a competitivităţii produselor moldovenești şi asigurarea unei promovări mai bune a acestora pe piaţa europeană, ea contează pe soluţiile din partea agenţilor economici şi mediului de afaceri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?