Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

MAEIE: Nu putem vorbi despre o blocare a traseului auto Lesnoe-Alexandrovka de către autoritățile moldovenești

7 iul. 2015,, 11:11   Societate
3683 1

MAEIE: Nu putem vorbi despre o blocare a traseului auto Lesnoe-Alexandrovka de către autoritățile moldovenești
Foto : studentfm.md

Reprezentanții Ministerului de Externe de la Chișinău dezmint informația precum că partea moldovenească ar fi blocat accesul locuitorilor satului ucrainean Alexandrovka spre raionul Tarutinski (regiunea Odesa).

Într-o notă informativă expediată redacției NOI.md, instituția precizează că traseul auto Lesnoe-Alexandrovka, unica arteră de transport ce unește satul cu raionul Tarutinski și trece prin Moldova, nu se regăsește prin punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene. Din acest considerent, locuitorilor satului Alexandrovka le este interzis să traverseze această porțiune drum, pentru a ajunge în raion.

Autoritățile de la Chișinău susțin că problema lipsei accesului spre raion este de fapt a autorităților ucrainene, care urmau să construiască un drum de ocolire pe teritoriul ucrainean. Acest lucru însă așa și nu s-a întîmplat.

„Traversarea frontierei de stat are loc doar prin punctele de trecere prevăzute în Tratatul dintre Republica Moldova şi Ucraina privind frontiera de stat, or, sectorul de şosea Lesnoe-Alexandrovka nu se regăseşte printre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene. Potrivit înţelegerilor bilaterale stabilite anterior, partea ucraineană şi-a asumat responsabilitatea de a construi o şosea de ocolire a acestui sector pînă la 1 iulie curent. Recent, a fost trimisă o nouă solicitare de prelungire a termenului de exploatare a acestui sector de drum, solicitare care este în curs de examinare de către instituţiile abilitate din Moldova. Deci nu putem vorbi despre o blocare a traseului auto Lesnoe-Alexandrovka din partea autorităţilor Republicii Moldova”, susțin reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Precizăm că traseul auto Lesnoe-Alexandrovka (17 km) este unica arteră de transport care unește satul ucrainean cu raionul Tarutinski din regiunea Odesa. O porțiune de 2,8 km din acest traseu trece prin teritoriul Moldovei, iar statutul juridic al acestui segment nu a fost definitivat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?