Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sezonul de pescuit se declară deschis

7 iul. 2015,, 11:00   Societate
3218 1

Foto: deluxeholiday.ro

Sezonul de pescuit se declară deschis din iulie curent. Pentru a nu încălca legea, pescarii trebuie să obţină un permis de la Serviciul Piscicol, care le oferă dreptul să prindă peşte în toate lacurile aflate în gestiunea statului, transmite IPN.

Costul permisului este de 300 de lei pentru întregul sezon de pescuit, care se încheie în aprilie, sau 30 de lei pentru o zi. Pensionarii plătesc în jumătate. Pentru a pescui în bazinele arendate nu e nevoie de permis de la Serviciul Piscicol, dar arendaşii sînt în drept să stabilească taxe.

Permisele de pescuit se obţin în baza unei cereri depuse la Serviciul Piscicol sau la filialele acestuia. Şeful serviciului Resurse Umane al Serviciului Piscicol, Petru Ghenciu, a declarat că perfectarea permisului durează de la cîteva minute pînă la jumătate de oră. În baza acestuia e voie de pescuit în toate zilele săptămînii, de la răsărit la apus, cu undiţa, care are pînă la cinci cîrlige.

Amenda pentru cei care merg la pescuit fără permis este de 200 de lei. În cazul plaselor de pescuit ridicate se întocmeşte un act de înregistrare şi acestea se depozitează pentru eventualitatea în care vor figura într-un proces de judecată. Dacă însă nimeni nu-şi revendică proprietatea asupra plaselor întinse ilegal, acestea sînt distruse cînd sînt găsite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?