Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Țîrdea: Compradorii de la guvernare tratează Moldova drept un proiect temporar

6 iul. 2015,, 13:45   Politică
6200 18
Цырдя: Компрадоры у власти рассматривают Молдову как временный проект
Foto: actualitati.md
Drept un semnal alarmant a calificat mitingul de ieri al unioniștilor în centrul Chișinăului, pe Piața Marii Adunări Naționale, deputatul Bogdan Țîrdea, relatează NOI.md. Duminică, 5 iulie, manifestanții au solicitat autorităților României și Moldovei unirea ambelor țări pînă în 2018.

„Evident, dintr-o parte, a fost eșecul complet al organizatorilor, a menționat Bogdan Țîrdea. Pe Piață s-au adunat doar cîteva mii de persoane, ceea ce este foarte puțin pentru un astfel de proiect geopolitic. Pentru comparație: Platforma DA, care practic nu s-a bucurat nici de susținerea din partea autorităților, nici din partea mass-mediei, a întrunit de cinci ori mai mulți oameni. În schimb, deși aici noi observăm și susținerea unor oligarhi, și activitatea presei, și autobuzele din România, totuși numărul participanților provoacă milă”.

Bogdan Țîrdea atenționează asupra faptului că Piața din centrul capitalei a fost urgent „reparată”, iar organizatorii nu au avut probleme cu autorizația, a;a cum au avut alte forțe politice. „M-a surprins faptul că manifestanții exercitau presiune asupra opoziției, asupra moldovenilor, cerînd arestarea liderilor proruși. Acest lucru mă face să mă gîndesc că organizatorii au fost ajutați de cineva de la guvernare”, a spus deputatul.

În afară de aceasta, organele de drept din republică au trecut cu vederea această acțiune antistatală, care contribuie la instigarea problemelor interetnice. „Atunci cînd unii lideri unioniști sînt expulzați din țară, apoi li se face publicitate la televiziune, și ei revin în țară în calitate de eroi naționali, blochînd totodată vama, amenințînd puterea de stat, și nimeni nu îi oprește, acest lucru este deja un semnal alarmant, care atestă faptul că se încearcă lichidarea Moldovei ca stat. Și fac acest lucru inclusiv reprezentanții puterii. Statul se află la limita falimentului politic, economic, ideologic, de el pur și simplu își șterg picioarele. Problema este că compradorii de la guvernare tratează Moldova drept un proiect temporar, pentru a o declara insolvabilă și a o lichida ca stat suveran”, consideră Bogdan Țîrdea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?