X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Transnistria deficitului bugetului asigurărilor sociale va depăși 1 miliard de ruble

5 iul. 2015,, 12:00   Economie
3700 4

В Приднестровье дефицит бюджета по социально защищенным статьям превысит 1 млрд. рублей.
Foto: regnum.ru

În Transnistria, spre sfîrșitul anului, deficitului bugetului asigurărilor sociale, care nu este acoperit cu nimic, va depăși 1 miliard de ruble transnistrene. Acest lucru a fost specificat în cadrul ședinței de lucru la care au participat ministrul Finanțelor, Elena Ghirjul, prim-viceministrul Finanțelor, Dmitri Nedelkov, și șefii direcțiilor financiare ale orașelor și raioanelor autoproclamatei RMN, relatează NOI.md.

Întîlnirea a fost dedicată lucrărilor inițiate de formare a bugetului republican și celor locale ale Transnistriei pe anul viitor, precum și discutării chestiunilor și problemelor stringente cu care se confruntă instituțiile financiare în teritorii.

În contextul formării bugetului republican și celor locale ale Transnistriei pe anul viitor s-a menționat că astăzi toate instituțiile financiare elaborează și prezintă direcțiilor financiare al Ministerului devizele de cheltuieli realizate în baza indicațiilor metodice ale Guvernului. Potrivit Elenei Ghirjul, la formarea acestor indicații s-a ținut cont de două abordări. Una presupunea stabilitatea cursului rublei transnistrene, menținerea indicatorilor macroeconomici și finanțarea articolelor la nivelul anului curent. Alta presupune includerea tuturor cheltuielilor reale în buget, ceea ce poate cere o emisie suplimentară neacoperită. Iar acest lucru, la rîndul său, poate duce la devalorizarea valutei naționale și scăderea veniturilor reale ale cetățenilor de peste 2,5 ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?