X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

România şi Coreea de Sud au semnat un acord de cooperare în domeniul portuar

3 iul. 2015,, 14:30   Externe
1997 0

Foto: danube-river.info

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor din România şi ai Ministerului Oceanelor şi Pescuitului din Coreea de Sud au semnat, joi, la Constanţa, Memorandumul de Înţelegere în domeniul dezvoltării cooperării portuare, care are ca scop facilitarea schimbului de bune practici şi de resurse administrative.

Documentul a fost semnat de Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, şi de Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor şi Pescuitului din Coreea de Sud, evenimentul având loc la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC).

Potrivit unui comunicat al APMC, scopul acordului este facilitarea schimbului de bune practici şi schimbul de resurse administrative, tehnice şi umane necesare, în domenii de interes comun prin proiecte de cooperare privind dezvoltarea portuară.

Memorandumul va constitui baza în care să poată fi încheiat un protocol de colaborare între Portul Constanţa şi Portul Busan din Coreea de Sud.

Documentul este considerat foarte important de partea coreeană în cadrul relaţiei bilaterale în domeniul transportului naval, ţinând cont şi de faptul că în acest an se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Coreea de Sud.

"Cooperarea în temeiul prezentului Memorandum de Înţelegere poate include sprijin pentru studii de fezabilitate şi/sau planuri de bază privind dezvoltarea portuară; schimb de tehnologie şi experienţă în domeniile dezvoltării şi gestionării porturilor; schimb de informaţii în domeniile de construcţii şi inginerie în domeniul dezvoltării portuare; schimb de resurse umane, cum ar fi experţi portuari şi furnizarea de formare profesională; participarea comună în proiecte de inginerie şi construcţii privind dezvoltarea porturilor din cele două state precum şi din ţările terţe", se arată în comunicat.

Evenimentul a fost urmat de o întâlnire la nivel de experţi în cadrul căreia reprezentanţii celor două părţi semnatare au discutat în detaliu planul de cooperare în domeniul dezvoltării portuare şi modalităţile concrete de implementare a memorandumului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?