X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă: Dacă vom fi invitați la negocieri, vom vota noul guvern

3 iul. 2015,, 12:36   Politică
3688 4

Leancă: Dacă vom fi invitați la negocieri, vom vota noul guvern
Foto : epoctimes-romania.com

Liderul blocului „Platforma Populară Europeană”, Iurie Leancă, susține că nu a fost invitat deocamdată la negocieri de către colegii din PD, PL și PLDM, pentru a discuta formarea unei coaliții. Acesta a precizat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că el și Eugen Carpov vor acorda vot de încredere noului guvern, ținînd cont de interesul național, notează NOI.md

„Dacă nu vom fi invitaţi şi vom fi poftiţi doar să votăm, votul nostru va depinde de ce fel de majoritate va fi. Dacă va fi una proeuropeană, şi nu declarată, ci cu intenţii serioase de a iniţia reformele, acţiuni dureroase, dar absolut necesare, vom veni chiar şi cu anumite propuneri. Nu condiţionalităţi, ci angajamente din partea lor, care vor demonstra seriozitate, precizie în timp şi în spaţiu, în raport cu cetăţenii noştri şi cu partenerii din afară. Deci ne vom comporta într-o manieră responsabilă”, a explicat Leancă.

Anterior, liberalul Dorin Chirtoacă a declarat că la negocierile privind crearea unei noi majorităţi parlamentare ar trebui să participe şi Iurie Leancă. Potrivit lui, acest lucru ar fi necesar pentru asigurarea unei coaliții funcționale pe termen lung.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?