X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

INTERFAȚA VOLVO CARS SENSUS ESTE RECUNOSCUTĂ CA CEL MAI INOVAȚIONAL SISTEM INTERACTIV «OM-MAȘINĂ»

2 iul. 2015,, 16:43   Ştiri Auto
3576 1
Фото Volvo

La Conferința Car HMI Concept & Systems 2015 de la Berlin interfața Sensus, elaborată de Volvo Cars pentru dirijarea sistemelor din automobile , a obținut titlul «Cel mai inovațional sistem de interacțiune a omului cu mașina » .
Acest premiu evidențiază Volvo Cars în șirul elaboratorilor de interfețe pentru interacțiunea șofer-automobil. Sistemul Sensus a fost înalt apreciat pentru nivelul inovațiilor, interacțiunea intuitivă, accesibilitate și utilizare sigură.
În procesul de lucru asupra sistemului Sensus , la Volvo Cars s-a ținut cont de sondajul global al utilizatorilor. Sistemul Sensus corespunde cerințelor emotive și fizice ale utilizatorilor, oferindu-le un nivel total nou al interacțiunii omului cu sistemele automobilului, grație ecranului tactil ușor de utilizat și structurii bine gândite a meniului.
Sensus include un display tactil pe consola centrală, tabloul de bord din fața șoferului și un display reflectat pe parbriz. Specialiștii de la Volvo Cars au elaborat acest sistem reieșind din concepția că în funcție de situație și timp șoferul are nevoie de o anumită informație.
«Am creat Sensus, conștienți de faptul, că cel mai important e să asigurăm securitatea și comoditatea utilizării lui. Grație acestei arhitecturi am elaborat o interfață care nu ascunde complicații neașteptate pentru clienții noștri și oferă utilizarea comodă a sistemelor automobilului, ceea ce corespunde întru totul brandului nostru », - a menționat dr.Thomas Müller, vicepreședinte elaborare sisteme electrice și electronice Volvo Car Group.
Tehnologia bazată pe senzor infraroșu
Spre deosebire de majoritatea soluțiilor senzoriale, utilizate azi în automobilistică, cea elaborată de Volvo Cars - Sensus - include un senzor unic infraroșu, grație căruia șoferul poate utiliza ecranul tactil chiar fiind cu mănușile pe mâini. Mai mult – tehnologia în cauză asigură receptivitatea sigură și exactă a sistemului.
Structura meniului include patru nivele și un buton de revenire la meniul de bază. Această interfață a sistemului Sensus corespunde întru totul cerințelor utilizatorilor și reduce numărul manipulărilor, diminuând astfel posibilitatea distragerii atenției șoferului de la drum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?