Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Muravschi: Se caută un candidat potrivit – slugă la toți stăpînii

2 iul. 2015,, 15:00   Politică
5225 8
Муравский: Ищут подходящего кандидата – слугу всех господ
Foto: mail.ru
„Tot se s-a întîmplat pînă adineaori și tot ce se întîmplă acum vizavi de formarea Guvernului și, mai întîi de toate, de alegerea prim-ministrului, ne dovedește încă o dată handicapul complet al sistemului politic moldovenesc și «elitei» lui, a scris pe rețelele de socializare ex-vicepremierul Moldovei Alexandru Muravschi. El compară procesul alegerii șefului Guvernului în țările cu democrația dezvoltată și cel din Moldova.

„Cum se desfășoară alegerile premierului în țările cu un mecanism democratic perfecționat. Liderul partidului cîștigător alege partenerii și le propune să intre în coaliție, iar el devine premier. Adică toți în țară cunosc cine adoptă deciziile și cine este responsabil pentru ele. Acest lider poartă întreaga povară a responsabilității pînă la următoarele alegeri și în caz de pierdere, ca regulă, își dă demisia și transmite guvernarea în alte mîini.

Dar ce se întîmplă la noi în ultimii ani? Toți șed și ghicesc cine va fi premier. Din care mînecă va fi scos. Nu este exclus că iarăși va apărea o figură despre care nimeni nici nu a știut și nimeni nu o cunoaște. Se știe un singur lucru. Va fi o figură care va avea responsabilitatea, dar nu va adopta nicio decizie, ci va executa poruncile celor care își vor expune voința, rămînînd în umbră și nu vor răspunde pentru nimic. Și dacă brusc această marionetă va da dovadă de caracter și își va dori să guverneze cu adevărat, ea va fi repejor lichidată.

Și iată că se caută un candidat potrivit. Potrivit pentru toți membrii coaliției, adică un slugă la toți stăpînii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?