Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

"Profetul de la Pentagon": Cum se va desfasura al treilea razboi mondial

1 iul. 2015,, 22:00   Externe
4416 2

Foto: profi-forex.org

Analistul Peter Singer a scris un roman despre al treilea razboi mondial, "Ghost Fleet: A Novel of the Next World War", care incepe cu atacarea Statelor Unite de catre China si ocuparea Insulelor Hawai. Autorul sustine ca lucrarea lui este doar un avertisment si ca nu-si doreste ca previziunile lui sa se adevereasca. Dar, subliniaza expertul Pentagonului, directia in care evolueaza lumea fac din cartea lui o "profetie".

La numeroasele sale intalniri cu publicul dispus sa-l asculte, acest "profet modern" sustine ca avioanele cele mai performante ale SUA risca sa explodeze in aer din cauza hackerilor chinezi, capabili sa intre cu usurinta in baza de date a spionajului american militar, noteaza Wall Street Journal.

Un scenariu aparent ireal, dar care a reusit sa acapareze atentia multor reprezentanti ai Pentagonului. "Al treilea razboi mondial s-ar putea dovedi intruchiparea unei temeri dintr-un trecut uitat sau dintr-un periculos viitor indepartat", a declarat Singer, un respectat analist al Pentagonului, la una dintre conferintele sale.

De regula, Pentagonul nu-si pleaca urechea la "profetiile sumbre" ale scriitorilor. Dar Singer are un CV impresionant. Printre altele, expertul este autorul a numeroase rapoarte legate de increderea SUA fata de companiile miltare private, securitatea cibernetica si dependenta tot mai mare a Departamentului apararii fata de roboti, drone si tehnologii.

De altfel, cartea lui Singer se bazeaza pe cercetari din domeniul militar si pe experienta autorului ca angajat al Pentagonului. El anticipeaza un razboi cibernetic, unde Beijing se va folosi de tehnologia implantata in microschemele de productie chineza si folosita de aviatia strategica americana, pentru a dobori avioanele F-35.

Intr-un alt episod, China folosesste telefonul mobil al gradinarului pentru a patrunde in interiorul sistemului electronic al spionajului militar american. Pentru a contracara, Pentagonul se vede obligat sa recurga la specialistii din Silicon Valley si la hackeri. Concomitent, in Hawaiul ocupat de chinezi, americanii vor chema in ajutor fortele de elita.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?