Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Mazda MX-5 primeşte premiul „Red Dot: Best of the Best”

1 iul. 2015,, 13:34   Ştiri Auto
3415 0
Фото: mazda

Mazda a primit premiul "Red Dot: Best of the Best" pentru noua Mazda MX-5, pe 29 iunie, în cadrul unei ceremonii de gală în fața a 1.200 de invitați, la Teatrul Aalto din Essen, Germania. Premiul "Best of the Best" este acordat pentru design-ul inovator de excepție, din mai multe industrii. Doar 1,6% din totalul înscrierilor au primit distincția în acest an la competiția Red Dot: Product Design.
„MX-5 a avut dintotdeauna scopul de a da naștere zâmbetelor, iar design-ul este o parte esențială a succesului său”, a declarat Kevin Rice, directorul de design Mazda Europa, care a primit trofeul Red Dot, împreună cu vicepreședintele de comunicare, Wojciech Halarewicz. „Echilibrând tradiția și progresul, noul model a fost un exercițiu de a ști ce să se schimbe și ce să nu. Și cred că fiecare centimetru din această mașină radiază viață, mișcare și promisiunea de distracție la volan.”
Cu aspectul său agresiv, cu liniile fluide, postura lată şi caroseria care depăşeşte foarte puţin punțile, noul MX-5 este, probabil, cea mai individualizată adaptare a temei de design Kodo – Soul of Motion pe care se bazează toate modele Mazda de nouă generație. Compania a mai câștigat anul acesta alte două premii Red Dot Product Design: pentru design-ul de calitate remarcabilă al noul SUV de mici dimensiuni, Mazda CX-3 și un „Honourable Mention” pentru Mazda2. Cinci noi generații de Mazda au câștigat acum premii Red Dot.
Juriul Red Dot: Product Design, format din 38 experți internaționali, a evaluat înscrierile pe baza unor criterii care variază de la gradul de inovare al design-ului la funcționalitate, ergonomie și compatibilitate ecologică. Juriul a evaluat 4.928 de propuneri din 56 de țări și a selectat cele mai bune înscrieri din 31 de categorii, inclusiv vehicule. Acestea au câștigat dreptul de a purta simbolul Red Dot, o emblemă internațională pentru excelență în design. Lansat în 1955 de către Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Essen, concursul anual de design de produs este considerat cel mai mare din lume.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?