X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Medaliații Jocurilor Europene au fost decorați cu Crucea „Pentru merit” clasa II

30 iun. 2015,, 18:00   Sport
4455 3
Крестами «За заслуги» 2-й степени в МВД отметили призеров Европейских игр
Foto: carabiner.gov.md
În incinta Ministerului Afacerilor Interne, luni, 30 iunie, a avut loc festivitatea de premiere a militarilor Trupelor de Carabinieri care au făcut parte din lotul Moldovei la Jocurile Europene, informează NOI.md. La eveniment au participat ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan, și adjunctul său, comandantul trupelor de carabinieri, colonelul Veaceslav Ceban.

Membrii lotului Moldovei care au obținut medalii la Jocurile Europene de la Baku la proba de lupte libere, carabinierii Alexandru Chirtoacă și Piotr Ianulov, au fost decorați cu Crucea „Pentru merit” clasa II. Distincțiile au fost înmînate de ministrul Oleg Balan.

Piotr Ianulov a cucerit pentru Moldova medalie de argint, iar Alexandru Chirtoacă a obținut medalia de bronz. În afară de medaliile cucerite de sportivii Departamentului trupelor de carabinieri, Moldova a mai obținut o medalie de bronz prin luptătoarea Svetlana Saenko (sportivă ucraineană legitimată la naționala Moldovei – NOI.md).

După revenirea de la Baku cei trei medaliați ai Jocurilor Europene au primit cîte 50 de mii de lei din partea sponsorilor naționalei Moldovei. Totodată, pînă la sfîrșitul anului sportivii urmează să primească premiile bănești stabilite de stat. Astfel, Piotr Ianulov va primi 160 de mii de lei, iar Alexandru Chirtoacă și Svetlana Saenko – cîte 120 de mii de lei. În afară de aceasta, la propunerea bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, executivul de la Comrat a decis să-l premieze pe Piotr Ianulov, care este originar din Comrat, cu 40 de mii de lei.

Amintim că, pe 29 iunie, ministrul de interne, Oleg Balan, i-a decorat cu Crucea ”Pentru merit” pe doi oficiali străini – ambasadorul Chinei în Moldova, Sa Tong Mingtao, și consilierul Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice la nivel înalt, Isabelle Mihoubi-Astor. De menționat că oficialii străini au fost decorați cu Crucea „Pentru merit” de clasa I, iar sportivii moldoveni – cu aceeași distincție, dar de clasa II.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?