X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pirkka Tapiola: UE doreşte o coaliţie majoritară şi stabilă în Moldova

30 iun. 2015,, 16:30   Politică
3157 2
Тапиола: ЕС рассчитывает на стабильную коалицию большинства
Foto: kp.md
Uniunea Europeană vrea să vadă o coaliţie majoritară şi stabilă, care va lucra asupra realizării Acordului de asociere UE-RM şi instaurarea stabilităţii macroeconomice. Declarația a fost făcută de către şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, marţi, la seminarul "Iniţiativa Parteneriatului Estic după summitul de la Riga: aşteptări şi perspective", la Chişinău, relatează agenţia "Infotag".

El a subliniat că "UE a acordat instrumente Moldovei, instrumente pentru realizarea reformelor eficiente şi acum aşteaptă rezultatele".

"Mulţi cred că cineva va veni de la Bruxelles şi va face tot lucrul. Aceasta este o poziţie greşită. Trebuiesc realizate prevederile Acordului şi de luptat cu corupţia, făcînd piaţa mai transparentă. UE se ţine de cuvînt şi poate să ajute Moldova, dar voi singuri trebuie să implementaţi reformele în sistemul bancar şi judiciar. Noi pierdem timpul pentru discuţii, în timp ce trebuie să ne concentrăm pe acţiuni", a spus Tapiola.

Ambasadorul Letoniei pentru Parteneriatul Estic, Juris Poikans, a menţionat că "summitul de la Riga a confirmat că UE este dispus să continue politica Parteneriatului Estic, ca parte a politicii europene de vecinătate".

"Planurile şi strategiile noastre iniţiale privind crearea unei zone de stabilitate şi prosperitate în estul Europei rămîn prioritare. De asemenea, Summitul a confirmat că fiecare ţară a Parteneriatului Estic poate alege un drum propriu de dezvoltare şi politica externă în relaţiile cu UE", a menţionat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?