X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina: 'Nimic nu s-a întâmplat' după acordurile de la Minsk

30 iun. 2015,, 15:50   Externe
3185 18

Foto: ruvr.ru

'Nimic nu s-a întâmplat' în ceea ce privește punerea în aplicare, de către Rusia, a acordurilor de la Minsk din 12 februarie, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, acuzând Moscova că 'trimite în continuare trupe, arme și bani teroriștilor din Donbas', informează marți AFP.

Într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, președintele ucrainean se declară 'gata de dialog', însă asigură că Moscova nu a întreprins nimic pentru 'încetarea focului, retragerea artileriei grele, eliberarea prizonierilor și accesul imediat al inspectorilor Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în zonele de conflict'.

'Parlamentul nostru examinează o lege specială pentru a organiza alegerile locale în aceste regiuni (din Donbas). Suntem gata să reconstruim orașele și satele distruse. Suntem gata să repunem pe picioare sistemul bancar. Însă nu o putem face atât timp când bandiți înarmați cu mitraliere Kalașnikov ne blochează convoaiele umanitare și fură banii pe care îi trimitem, folosindu-i pentru a finanța atentatele împotriva orașelor noastre', a adăugat președintele ucrainean.

Sancțiunile europene (al căror efect este suportat de întreprinderi, în special italiene, care exportă spre Rusia) sunt necesare 'atâta vreme cât Rusia nu se va decide să-și retragă trupele de ocupație din țara mea', pentru că 'sancțiunile sunt un instrument menit să facă negocierile credibile', a argumentat Poroșenko.

Liderul ucrainean a ținut să sublinieze că 'astăzi, din ordinul lui Putin, sunt comasate pe teritoriul nostru (ucrainean) 200.000 de efective și un arsenal de tancuri, sisteme antirachetă și rachete antiaeriene'. 'Rusia continuă să trimită trupe, arme, sume de bani în valoare de un miliard de dolari pentru teroriștii din Donbas', a subliniat președintele Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?