X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rusia și-a exprimat îngrijorarea față de „acţiunile de blocadă împotriva regiunii din stînga Nistrului”

25 iun. 2015,, 16:00   Politică
20944 13
Foto: gagauznews.com
Ministerul de Externe al Rusiei este îngrijorat de faptul că acţiunile de blocare a regiunii din stînga Nistrului continuă, obstrucţionînd activitatea social-economică normală a regiunii. Despre aceasta a vorbit miercuri secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, la întrevederea de la Moscova cu vicepremierul Moldovei Victor Osipov.

Potrivit unui comunicat al MAE rus, citat de agenţia "Infotag", Karasin a spus că "pauza lungă din activitatea «Şedinţei permanente pentru politică în cadrul procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană» (formatul "5+2") duce la escaladarea tensiunilor".

"Pe fundalul majorării cazurilor de retorică provocatoare la adresa Transnistriei, inclusiv în contextul evenimentelor din Ucraina", el a îndemnat "să nu fie admise acţiuni ce pot duce la escaladare pe viitor". Partea rusă a subliniat că rolul cheie în normalizarea dialogului între cele două maluri ale Nistrului aparţine Chişinăului şi Tiraspolului.

Karasin, de asemenea, a atras atenţia părţii moldoveneşti la "cazurile dese din ultima perioadă de obstrucţionare prin motive neîntemeiate a rotaţiei militarilor ruşi, care fac parte din Grupul Operativ al Trupelor Ruseşti şi contingentul rus din componenţa Forţelor Comune de Pacificare".

"Părţile au pledat pentru identificarea comună a deciziilor pentru această problemă", se vorbeşte în comunicat.

"În cadrul întrevederii a fost exprimată intenţia reciprocă de a impulsiona cooperarea bilaterală după formarea în Republica Moldova a noului cabinet de miniştri". Pentru a identifica căile de rezolvare a subiectelor actuale din relaţiile comercial-economice "s-a convenit ca pînă la sfîrşitul anului să fie desfăşurată o nouă şedinţă a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?