X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Expert: În materie de asigurare a securității informaționale companiile IT din Moldova nu cedează cu nimic în fața celor din România

22 iun. 2015,, 10:15   Ştiinţă şi IT
5862 2
Эксперт: В вопросах обеспечения информационной безопасности IT-компании Молдовы могут дать фору румынским конкурентам
Foto: best-walls.net
„Cu regret, tradițional, la selectarea executorilor în realizarea obiectivelor de asigurare a securității informaționale, sectorul de stat oferă prioritate companiilor străine”, consideră un expert în domeniul securității în spațiul cibernetic, solicitat de NOI.md să comenteze declarațiile conducerii Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova lansate în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții unei companii IT din România .

În opinia expertului, companiile IT din România nu sînt superioare față de operatorii naționali de securitate informațională. Mai mult, în majoritatea cazurilor rezultatele evaluării ar indica superioritatea companiilor moldovenești în raport cu cele românești. „Astfel, nici o companie românească nu este capabilă să asigure funcționarea sistemului informațional fără întrerupere, în regim non-stop 24/7/365”, a specificat expertul.

El a mai menționat că, deja mai bine de șapte ani, pe piața IT a Moldovei un șir de operatori naționali, care au investit la timp resurse financiare, materiale și umane în domeniul securității cibernetice oferă servicii de calitate, care se bucură de o cerere sporită în rîndul organizațiilor pentru care securitatea informațională are o importanță decisivă în asigurarea proceselor de zi cu zi.

De asemenea, expertul a subliniat că specialiștii în securitatea informațională – absolvenți ai Universității Tehnice din Moldova, sînt înalt apreciați în întreaga lume. Potrivit lui, deseori originarii din Moldova ocupă posturi-cheie în serviciile de asigurare a securității informaționale ale celor mai mari companii comerciale și instituții financiare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?