Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Victor și Viorel Țopa despre rudenie, platforma „DA” și „Jurnal”

16 iun. 2015,, 12:00   Politică
9493 0

Виктор и Виорел Цопа о своем родстве, платформе DA и Jurnal
Foto: hotnews.md

Victor Țopa și Viorel Țopa au făcut ieri o declarație pentru presă în legătură cu faptul că în ultimul timp de numele lor sînt legate mai multe zvonuri. În declarație se menționează că între ei nu există niciun grad de rudenie, nici naturală, nici prin alianţă. Potrivit lui Victor Țopa și Viorel Țopa, ei nu sînt implicaţi şi nu au nicio tangenţă cu apariţia şi constituirea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” și nu au participat la acțiunile organizate de aceasta, informează NOI.md cu referire la Jurnal.md.

„Nu am finanţat şi nu vom finanţa Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, inclusiv din simplul motiv că membrii grupului de iniţiativă al acesteia au declarat public că nu acceptă niciun fel de finanţări şi că toate cheltuielile şi le asumă integral. Declarăm cu toată responsabilitatea că, deşi susţinem, în calitate de cetăţeni, orice acţiuni de protest împotriva clasei politice compromise, inclusiv cele declanşate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, asemeni zecilor şi sutelor de mii de cetăţeni, am decis definitiv ca nici acum şi nici pe viitor să nu ne angajăm în activităţi politice sau să candidăm pe liste electorale”, au declarat Victor Țopa și Viorel Țopa.

Viorel Ţopa a subliniat în mod particular că nu este şi nu a fost vreodată finanţator al vreunui post de radio sau televiziune din Republica Moldova. La rîndul său, Victor Ţopa a declarat că și-a asumat în permanenţă doar proiectul „Jurnal”, a cărui politică editorială este prerogativa exclusivă a echipei redacţionale, pe care o acceptă fără nicio imixtiune sau ingerinţă. „În acest proiect de televiziune am investit surse majore, irecuperabile, în condiţiile în care piaţa audiovizuală din Republica Moldova este afectată grav de o concurenţa neloială, piraterie, lipsa unei măsurări obiective, publicitate monopolistă etc.”, a menționat Victor Țopa.

Totodată, acesta nu a infirmat informația vehiculată în presă despre vînzarea postului „Jurnal TV” lui Vladimir Filat. Avînd în vedere că, după cum a recunoscut chiar Victor Țopa, este destul de complicat de recuperat investițiile, logic ar fi să accepte oferta de vînzare a postului de televiziune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?