X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În apropierea Chişinăului va apărea un parc în stil japonez

15 iun. 2015,, 12:30   Societate
3275 0
Foto: domspline.com
În apropierea Chişinăului va fi amenajat un parc în stil japonez. Anunțul a fost făcut de delegaţia Asociaţiei Japoneze de Prietenie cu Moldova şi Ucraina, care a vizitat la sfîrşitul săptămînii trecute Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, la întîlnirea cu ministrul Ion Sula oaspeţii au menţionat că scopul creării parcului este "promovarea turistică a Moldovei, promovarea businessului agricol, dar şi promovarea produselor autohtone moldoveneşti, inclusiv a vinurilor, care sînt deja bine cunoscute în Japonia".

Ministrul a exprimat recunoştinţă Guvernului şi poporului Japoniei pentru sprijinul constant acordat Moldovei, inclusiv în domeniul agriculturii.

Din partea lor, oaspeţii au înmînat ministrului o scrisoare din partea unui grup de parlamentari japonezi, în care se spune că deschiderea unei misiuni diplomatice în Japonia este salutată şi apreciată ca o posibilitate nouă de a contribui şi mai mult la consolidarea relaţiilor comercial-economice şi de prietenie între ambele ţări. Scrisoarea conţine, de asemenea, şi o invitaţie adresată lui Ion Sula de a vizita Japonia.

La întîlnirea de la Ministerul Agriculturii s-au discutat perspectivele cooperării în domeniul cultivării legumelor în sere, prin utilizarea celor mai moderne tehnologii japoneze.

De asemenea, oaspeţii au vizitat un şir de sere mari, familiarizîndu-se cu succesele Republicii Moldova în domeniul cultivării legumelor în sere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?