Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Platforma DA promite demascarea celor implicați în „jaful secolului”

3 iun. 2015,, 15:45   Politică
4348 2

Platforma DA promite demascarea celor implicați în „jaful secolului”
Foto: europalibera.org

Membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” îndeamnă cetăţenii să participe în masă la protestul antiguvernamental planificat pentru ziua de duminică, 7 iunie. Grupul de inițiativă le-a amintit astăzi cetățenilor că mitingul de protest este unicul mijloc de a riposta în fața grupurilor oligarhice de la guvernare, notează NOI.md.

Potrivit organizatorilor, mitingul va începe la ora 12.00 și va avea loc în centrul capitalei, iar în cadrul evenimentului vor fi abordate mai multe subiecte. Unul dintre acestea ține de demascarea întregii clase politice care a participat direct sau indirect la furtul din sistemul bancar, înaintarea cererii de demitere a principalilor factori de decizie care au favorizat beneficiarii jafului și anume procurorul general, guvernatorul BNM, directorul CNA, președintele Curții de Conturi. Cererea va fi făcută sub forma unui ultim avertisment, spun organizatorii. Totodată, în cadrul protestului urmează a fi aprobată o rezoluție cu privire la alegerile locale din 14 iunie, care va conține recomandări privind opțiunile alegătorilor.

Unul dintre membrii platformei, analistul politic Igor Boțan, a declarat că manifestația de duminică va avea trei aspecte – de protest, de mobilizare și de consolidare a societății.

„Cetățenii Republicii Moldova să-și ia soarta în propriile mîini, să iasă în Piață în număr cît mai mare pentru a demonstra pe viu cît de mare este nemulțumirea noastră față de această guvernare pe care noi o considerăm coruptă. Trebuie să demonstrăm că sîntem consolidaţi la nivel cetăţenesc pentru a combate un rău comun”, a precizat Boțan.

Și fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi s-a arătat convins că cetățenii pot schimba starea de lucruri și întoarce țara în albia normalității. „Guvernarea şi-a pierdut legitimitatea. Orice acţiune a acestei guvernări ar provoca doar dubii din partea puterii. Ea trebuie să plece şi trebuie să lase loc pentru alte forţe care se bucură de această încredere”, a punctat Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?