Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Parlamentarii ruși știu cînd va izbucni un război cu Ucraina

3 iun. 2015,, 15:10   Externe
6708 13

Foto: tv7.md

Le place rușilor sa vorbească despre război. Probabil se cred mai importanți, lansînd tot felul de avertismente și declarații pompoase. Iar după anexarea Crimeii, este normal ca vorbele unor oficiali de la Moscova sa dea de gîndit și, de ce nu, să sperie.

Spre exemplu, vicepreședintele Dumei de Stat, camera inferioara a Parlamentului, Serghei Jelezniak, a estimat ca numirea fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili în funcţia de guvernator al regiunii Odessa (sudul Ucrainei) ar putea fi o provocare la adresa Moscovei cu scopul de a atrage Rusia într-un război cu Ucraina, scrie incomemagazine.ro.

Detaliind scenariul unei astfel de provocări, politicianul a evocat un atac al militarilor ucraineni împotriva forţei ruse de menţinere a păcii în Transnistria. „Despre un conflict în Transnistria se vorbește de ceva timp, dar acum s-ar putea produce. Acolo sînt peste 160.000 de cetăţeni ruși, sînt forţele noastre de menţinere a păcii, acolo sînt obligaţiile noastre internaţionale”, a afirmat Jelezniak, adăugînd că într-o situaţie similară, în 2008, Saakaşvili a decis ofensiva asupra Osetiei de Sud.

Vicepreşedintele Dumei a subliniat că, în cazul unui atac asupra forţei de menţinere a păcii din Transnistria, „Rusia nu va putea să nu intre în război”. „Regimul de la Kiev va cădea atunci şi toate consecinţele politicii puse în aplicare de Kievul post-Maidan vor ajunge pe umerii noştri. Dacă intrăm în război, partea cîştigătoare va trebui să răspundă pentru tot”, a concluzionat parlamentarul rus, citat de presa de la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?