Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Medicii și pedagogii cer facilități sociale (FOTO,VIDEO)

3 iun. 2015,, 14:50   Politică
3808 3

Foto: noi.md

Cele mai actuale probleme cotidiene și profesionale au fost abordate de medicii de la Spitalul „Sfîntul Arhanghel Mihail” din Chișinău în cadrul întîlnirii cu candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, informează NOI.md.

„Cunosc problemele medicinii contemporane, dar și situația din domeniul social din Moldova”, a spus Vasili Chirtoca. „Consider că salariile medicilor și pedagogilor ar trebui să fie mai mari, comparativ cu remunerarea altor categorii de angajați. De copiii noștri și de sănătate trebuie să se ocupe la cel mai înalt nivel”.

În cadrul discuțiilor părțile au fost de acord că nu este real de majorat salariul imediat tuturor lucrătorilor medicali, pînă la o mie de euro, de exemplu. Respectiv, este necesar de introdus facilități sociale: „După venirea la putere în Chișinău, în primul rînd vom soluționa problema locuințelor ieftine pentru medici și pedagogi, vă vom oferi posibilitatea să vă odihniți de două ori pe an împreună cu familia în condiții normale, vom facilita admiterea copiilor voștri în instituțiile de învățămînt superior și mediu de specialitate”, a explicat Vasili Chirtoca prevederile din programul său de administrare a capitalei.

Candidatul la funcția de primar general a menționat că instituțiile medicale au nevoie de investiții pentru extinderea bazei materiale: „Doresc ca spitalele și clinicile noastre să fie dotate nu mai rău ca cele de peste hotare. În acest sens, mult depinde de economia municipiului. În prezent, de această problemă nu se ocupă nimeni. Bugetul Chișinăului constituie 3,3 miliarde de lei și nu putem face nimic. Problema majorării bugetului, în primul rînd, este legată de planificare. Gospodăria urbană tot este o afacere. Vă asigur că odată cu venirea echipei noastre la putere în capitală, deja peste doi ani bugetul va atinge 10 miliarde și își va menține tendința de creștere. Va fi un buget care va permite restabilirea și menținerea serviciilor municipale, dar și majorarea salariilor”, a menționat Vasili Chirtoca.

Referindu-se la economia municipiului Chișinău, Vasili Chirtoca a promis că prioritate la repartizarea comenzilor municipale vor avea companiile naționale, or, acum majoritatea lucrărilor sînt realizate de companii străine.

Vasili Chirtoca a menționat, de asemenea, că o atenție permanentă trebuie acordată situației ecologice din Chișinău. „În prezent, situația ecologică în oraș este deplorabilă, suprafața spațiilor verzi fiind în descreștere, din cauza construcțiilor necontrolate. Numai în ultimii ani noi am pierdut 15% din suprafața spațiilor verzi din municipiu. Apele subterane sînt poluate din cauza tehnologiilor greșite de depozitare a deșeurilor și epurării apelor uzate. Dar noi știm cu exactitate cum pot fi soluționate aceste probleme în cel mai scurt timp”, a spus Vasili Chirtoca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?