X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Expert: Economia Moldovei se mișcă acolo, unde bate vîntul

3 iun. 2015,, 15:15   Economie
2857 0
Эксперт: Экономика Молдовы как парус: движется, куда дует ветер
Foto: totul.md
Dacă e să ne abstragem de la probleme din sectorul financiar-bancar, situația din economia Moldovei nu este una catastrofală și există perspective bune pentru depășirea crizei și asigurarea creșterii economice, a menționat pentru NOI.md expertul IDIS „Viitorul” Ion Tornea.

Potrivit lui Ion Tornea, acum economia Moldovei este ca o pînză: se mișcă acolo, unde bate vîntul. Totodată, în prezent, partenerul comercial de bază al Moldovei este Uniunea Europeană, iar acolo situația economică nu este chiar așa de rea - țările UE depășesc criza, se atestă o creștere economică și la nivel mondial.

Expertul a subliniat că Moldova are probleme în comerțul cu Rusia, însă ponderea acestei țări în schimburile comerciale ale Moldovei este neînsemnată. Economia Rusiei este în scădere, însă cel mai mult criza din această țară afectează Moldova prin diminuarea volumului remitențelor de la muncitorii migranți.

Ion Tornea consideră că situația din economia Moldovei este complicată, dar nu catastrofală, există o recesiune, însă ea poate fi depășită. Problema principală este cum poate fi depășită criza din sectorul bancar. Potrivit expertului, Moldova se va confrunta cu probleme serioase în cazul stopării finanțării externe, care este foarte importantă pentru buget. „Dacă bugetul nu va fi susținut din exterior, va fi o mare problemă pentru economia Moldovei. În prezent, situația economică nu este una catastrofală”, a spus Ion Tornea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?