Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza; Ambasadorul SUA a transmis un semnal - răbdarea sponsorilor democarției în RM s-a epuizat

3 iun. 2015,, 14:30   Politică
5123 8

Foto: interakt.md

Statele Unite ale Americii dispun de mecanisme foarte eficiente pentru a impune lupta cu corupţia în Republica Moldova. Despre aceasta scrie pe pagina sa de Facebook fostul premier, Ion Sturza, în contextul declaraţiilor făcute de către ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, la emisiunea „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

„SUA are mecanisme foarte eficiente de a impune lupta cu corupţia, la fel ca Italia anilor ʾ90, România anilor 2000 şi FIFA de azi. Mă miră că tinerii „lupi” de la Chişinău nu au realizat încă acest lucru. Moldova nu poate rămâne un caz de acceptare a toleranţei faţă de diverse traficuri ilicite, spălări de bani, jafuri ale secolului, un furnizor de insecuritate de fapt şi nimeni să nu reacţioneze. Este deja o problemă de securitate internaţională”, a scris Sturza.

În aceste condiţii, Ion Sturza a calificat interviul lui James D. Pettit de la Jurnal TV drept un exemplu de profesionalism şi atitudine. Fostul premier a subliniat că ambasadorul SUA a transmis un semnal clar precum că lucrurile nu mai pot continua în această măsură şi că răbdarea „sponsorilor” democraţiei în Republica Moldova, dar şi a oamenilor, este la limită.

„Din câte ştiu, „rafturile” cu dosare internaţionale sunt cam pline şi urmează acţiuni de genul FIFA. Prima etapă au fost „scurgerile” din presă despre nişte juni şi patronii lor de la Chişinău. A urmat mesajul Ambasadorului (nu întâmplător) la Jurnal TV: nu vă relaxaţi, băieţi!”, a adăugat Sturza.

James D. Pettit declara la emisiunea „Ora Expertizei” de la Jurnal TV că corupţia este problema nr. 1 în Republica Moldova şi că soluţia nu se referă doar la mentalitate, ci şi la elaborarea unei structuri guvernamentale care ar putea face dificil să fii corupt. Cât despre jaful miliardului de la bănci, ambasadorul menţiona că acest lucru indică nişte probleme semnificative în sectorul financiar şi deficienţe semnificative în monitorizarea şi contabilizarea corectă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?