X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Diacov nu exclude că Chiril Gaburici ar putea fi înlocuit

29 mai. 2015,, 11:23   Politică
6404 9

Diacov nu exclude că Chiril Gaburici ar putea fi înlocuit
Foto: noi.md

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, afirmă că după alegerile locale cele două partide ar putea reveni la problema formării unei majorități parlamentare stabile. În consecință, mai mulți miniștri din actualul Guvern, precum și premierul Chiril Gaburici ar putea fi înlocuiți, a declarat Diacov, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, informează NOI.md.

„Avem nevoie de o majoritate clară și un Guvern majoritar normal, care va avea susținerea necesară în Legislativ. Nu exclud că vor fi și noi miniștri și un nou premier, deși îmi este simpatic Gaburici. Abia acum începe să intre în esență și vedem că nu se descurcă rău în diverse domenii”, a precizat Diacov.

Și vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț a menționat că în interiorul coaliției actuale au existat discuții la acest subiect. „Noi am mai vorbit despre scenariul formării unei coaliții majoritare, la acest lucru s-au referit și domnii Lupu și Filat, cu posibilitatea creării noii coaliții după alegerile locale. Evident că este unul din pașii care trebuie întreprinși, dar nu este unicul. Aceasta trebuie să fie o majoritate proeuropeană clară, putem examina diverse configurații politice”, a spus Streleț.

Cu toate acestea, politicianul a precizat că situația internă nu este atît de dramatică, cum încearcă să o prezinte sondajele de opinie din ultima perioadă. „Cred că doar vreo 5% din toate proiectele care au fost transmise de Guvern Parlamentului nu au fost votate. Trebuie să recunoaștem că Guvernul nu a admis erori fatale în această perioadă”, a adăugat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?