X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul britanic anunță o lege care confirmă organizarea referendumului privind apartenența la UE

27 mai. 2015,, 23:00   Externe
2444 1

Foto: obozrevatel.com

Guvernul conservator condus de David Cameron a anunțat miercuri un proiect de lege care confirmă organizarea până la sfârșitul lui 2017 a unui referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Acest proiect de lege a fost anunțat în Parlament de către Regina Elisabeta a II-a cu ocazia discursului tradițional al suveranei, citit de aceasta, însă redactat de guvern.

'Până la sfârșitul anului 2017 va fi prezentată o lege pentru organizarea unui referendum privind rămânerea sau nu (a Marii Britanii) în Uniunea Europeana', a spus ea în fața parlamentarilor și a membrilor guvernului Cameron.

Detaliile textului vor fi prezentate oficial joi deputaților, apoi discutate în Camera Comunelor.

Acest referendum va avea loc după o fază de renegociere a condițiilor de apartenență a Marii Britanii la grupul celor 28.

'Guvernul va renegocia relația Marii Britanii cu Uniunea Europeană și va continua reforma Uniunii Europene', a mai spus Regina Elisabeta a II-a.

În plus față de prezentarea programului de guvernare, discursul Reginei marchează de asemenea deschiderea noii sesiuni a Parlamentului după alegerile parlamentare din 7 mai, care i-au oferit lui Cameron un al doilea mandat și o majoritatea absolută în Camera Comunelor .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?