X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia, dispusă să accepte importul de cireșe și alte fructe din RM

26 mai. 2015,, 18:21   Economie
4648 4

Россия не против импорта черешни и других фруктов из Молдовы
Foto: sputnik.md

Rusia este gata să permită livrărea cireșelor, prunelor, piersicilor, nectarinelor, caiselor, se precizează într-un comunicat publicat, marți, de Rosselihoznadzor.

O declaraţie privind posibilitatea reluării livrărilor a făcut adjunctul șefului Rosselihoznadzor, Iulia Șvabauskene, în cadrul unei discuții telefonice cu directorul Agenției Naționale pentru Securitatea Alimentelor din Moldova, Iurie Carp.

Discuţile au fost iniţiate la solicitarea părții moldovene, care și-a exprimat interesul în ceea ce priveşte furnizarea fructelor sâmburoase pe piaţa din Rusia, comunică serviciul de presă al Rosselihoznadzor-ului.

Șvabauskene a explicat că livrările de cireșe, prune, piersici, nectarine și caise ar putea fi permise de Rosselihoznadzor doar după ce experții ruși vor vedea cum funcţionează Agenția Națională pentru Securitatea Alimentelor din Moldova, inclusiv subdiviziunile sale raionale.

Partea rusă intenționează să monitorizeze în acest caz securitatea biologică a zonelor de cultivare, dar și mecanismele de certificare fitosanitară a produselor exportate.

În cadrul discuțiilor telefonice s-a ajuns la concluzia că termenele de efectuare a inspectării vor fi stabilite pe parcurs. Deocamdată, Rosselihoznadzor așteaptă de la ţara noastră materiale cu privire la volumul de producție al unor tipuri de produse alimentare vegetale, dar și rezultatele monitoringului fitosanitar sistematic al zonelor de cultivare a acestora din ultimii trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?