Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Eficiența energetică este o prioritate pentru Moldova și statele Parteneriatului Estic

26 mai. 2015,, 17:25   Economie
3228 0
Энергоэффективность – приоритет для Молдовы и стран Восточного партнерства
Foto: bbg.by
Eficiența energetică trebuie să devină prioritatea numărul unu pentru țările membre ale Parteneriatului Estic, contribuind la creșterea competitivității economiilor pînă la nivelul celor din UE. Declarația aparține directorului Agenției pentru Eficiență Energetică din Moldova, Mihail Stratan, și a fost făcută în cadrul Forumului de afaceri al Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat la Riga, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat, difuzat de Ministerul Economiei, Mihail Stratan a menționat că măsurile de eficiență energetică sînt deosebit de actuale pentru țările Parteneriatului Estic, care au moștenit economii energofage din sistemul cu economie planificată.

Această idee a fost susținută de Sean Mackle, director pentru politici economice al „FertilizersEurope”, moderatorul sesiunii informative dedicate eficienței energetice, care a declarat că eficiența energetică este combustibilul viitorului care urmează a fi descoperit și exploatat.

Sean Mackle a formulat concluziile reuniunii, care constau în stabilirea eficienței energetice în calitate de prioritate și diversificarea furnizorilor de resurse energetice. De asemenea, în cadrul sesiunii dedicate eficienței energetice a fost examinat rolul costurilor legate de energie, pe de o parte, și măsurile de eficiență energetică, pe de altă parte, în operațiunile de afaceri și în atragerea investițiilor.

Totodată, pe agenda discuțiilor au figurat coridoarele de transport a resurselor energetice, securitatea energetică și impactul acestora asupra sectorului public și privat.

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan, a participat în cadrul unei delegații a Republicii Moldova la Forumul de afaceri al Parteneriatului Estic, organizat de președinția letonă a Consiliului Uniunii Europene.

Concluziile reuniunii vor fi transmise Comisiei Europene pentru a trasa prioritățile viitoare ale Parteneriatului Estic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?