Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

A fost desemnat „Cel mai bun elev inovator”

26 mai. 2015,, 17:10   Societate
2847 0
Назван «Лучший ученик-новатор»
Foto: newsmoldova.md
În acest week-end a fost desemnat „Cel mai bun elev inovator” de la noi din țară al ediției a VIII-a. În cadrul ediției curente a concursului au participat 105 concurenți din 40 de instituții de învățămînt ale Republicii Moldova, care au prezentat 120 de lucrări.

Astfel, Adamov Serghei a fost decernat cu locul I. Serghei este originar din orașul Ungheni, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, iar lucrarea sa „Transformarea plasticului în petrol lichid” i-a adus titlul „Cel mai bun elev inovator”.

Pe locul II s-au situat Lozovanu Victor din municipiul Chișinău și Rusu Elena din orașul Ungheni, ambii elevi în clasa a IX-a.

Pe locul III au urcat Suruceanu Valentin din Chișinău, Curtev Ștefan din Chișinău și Mitioglo Timur din UTA Găgăuzia.

La fel au fost decernate și multe alte premii la diferite categorii, precum: „Cel mai activ raion”, „Cel mai creativ Liceu”, Premiul Ministerului Tineretului și Sportului, Premiul Ministerului Educației, Premiul Președintelui Academiei de Științe din Moldova, etc.

Evenimentul a fost organizat de către Academia de Științe a Moldovei, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Ministerul Educației, Agenția de Stat pentru proprietate Intelectuală, Liceul Academiei de Științe a Moldovei și Universitatea Academiei de Știință a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?