X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sondaj: 80 la sută din cetățeni învinuiesc guvernarea de problemele de la BEM

26 mai. 2015,, 13:03   Societate
2713 1

Foto: noi.md

Aproape 80 la sută dintre participanții unui sondaj de opinie consideră că problemele de la Banca de Economii au fost generate de jocurile murdare ale unor persoane de la guvernare. Este concluzia unui studiu realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA și prezentat astăzi opiniei publice, informează NOI.md.

Alți 2 la sută din respondenți și-au exprimat dezacordul față de această afirmație, în timp ce 14 la sută au declarat că nu cunosc cine ar putea sta în spatele fraudelor de la BEM.

Întrebați, dacă cred că lucrurile în țară merg într-o direcţie bună sau greşită, 78 la sută au menționat că direcția este greșită, în timp ce doar 13 la sută au punctat că direcția este bună. La întrebarea – „cît de mulțumiți sînteți de felul în care trăiți la ora actuală?”, 30 la sută au menționat că sînt mulțumiți, în timp cota celor nemulțumiți este de 69%.

Datele sondajului mai arată că moldovenii sînt sceptici nu doar în privința prezentului, dar și a viitorului țării. Astfel, doar 15 la sută din intervievați consideră că peste un an vor trăi mai bine. Circa 33 la sută sînt de părere că situația nu se va schimba, iar 35 la sută estimează că situația se va înrăutăți considerabil.

Sondajul prezentat astăzi de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA a fost realizat în perioada 6-18 mai curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?