X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Săptămîna culturii italiene în Republica Moldova

26 mai. 2015,, 12:15   Societate
6112 2
В Молдове пройдет Неделя итальянской культуры
Foto:stitilocale.md
În cîteva zile, la Chișinău, va începe Săptămîna culturii italiene în Republica Moldova, organizată pentru al doilea an consecutiv.

Este o ocazie importantă de promovare a limbii și patrimoniului artistic italian care trezește un viu interes din partea cetățenilor RM. Între numeroasele evenimente incluse în program se numără vernisarea la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a unei expoziții de fotografie cu imagini splendide din Provincia Varese realizate de către fotograful italian Luca Leone.

Expoziția cu genericul „Țara lacurilor: între artă și natură” va fi un important instrument de promovare turistică a zonei din Nordul Italiei. Vizitatorii expoziției vor primi materiale informative și ilustrative realizate de Provincia din Varese.

Nu vor lipsi din cadrul evenimentului alte importante activități literare, legate de modul de scriere și de lectură care va fi realizat în colaborare cu Asociația Culturală „Il furore dei libri” din Rovereto.

Va fi organizat un concurs de scriere creativă destinat elevilor și studenților din Republica Moldova și va fi prezentată publicului o antologie de scurte povestiri ale autorilor italieni, traduse în română.

Ediția din acest an se va încheia la 2 iunie, pentru a acorda o mai mare atenție sărbătoririi Zilei Naționale a Italiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?