Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Rogozin: Tancurile rusești nu au nevoie de viză pentru a intra în Europa

25 mai. 2015,, 22:00   Externe
7169 17

Foto: basarabia.md

Tancurile "nu au nevoie de viză" pentru a intra în Europa, a spus, în glumă, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, explicând că nu se simte stânjenit de sancțiunile occidentale care impun interdicții de călătorie în Europa sau SUA pentru o serie de responsabili ruși, relatează AFP. 'Întotdeauna fac glume pe acest subiect. Ei nu ne dau vize, au impus sancțiuni împotriva noastră, fie. Dar tancurile nu au nevoie de vize', a spus el, în glumă, în timpul unei emisiuni difuzate duminică seara de canalul public de televiziune Rossia 1.

Rogozin, vicepremier responsabil de apărare și sectorul spațial în guvernul rus, este cunoscut pentru declarațiile sale controversate sau provocatoare și criticile permanente la adresa Occidentului. Conflictul din Ucraina și rolul presupus al forțelor ruse în estul acestei țări, negat categoric de Moscova, au suscitat îngrijorarea țărilor baltice, unde amintirea anexării de către Armata Roșie în 1939 este încă vie.

Foarte activ pe Twitter, Rogozin a dat asigurări că Rusia nu reprezintă un pericol pentru Occident și că acesta va fi 'distrus sub asaltul homosexualilor și al Statului Islamic'. Zeci de personalități ruse și ucrainene proruse, între care și Dmitri Rogozin, sunt vizate de înghețarea activelor lor, precum și de interdicții de viză pentru călătorii în Uniunea Europeană și SUA, ca răspuns la anexarea în luna martie 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Lista americană include peste 50 de nume, în timp ce lista europeană are peste 110 de personalități, inclusiv liderii rebelilor separatiști din estul Ucrainei, șefii serviciilor secrete ruse și mai mulți oligarhi apropiați de președintele rus Vladimir Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?