Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ancheta demarată de Gurin este o persiflare la adresa societății - opinie

25 mai. 2015,, 17:13   Societate
3373 1

Ancheta demarată de Gurin este o persiflare la adresa societății - opinie
Foto : jurnal.md

Jurnalistul Vasile Năstase, membru al platformei civice „Demnitate și Adevăr”, este de părere că extinderea investigațiilor în cazul Băncii de Economii este o încercare de a lua peste picior întreaga societate. Potrivit activistului, faptul că procurorul general a dispus abia acum să fie cercetate persoanele cu funcții de răspundere din instituțiile de stat trezește suspiciuni, notează NOI.md.

„Este o persiflare la adresa societății civile, în general, la adresa populației Republicii Moldova, pentru că despre acest jaf se vorbește deja de cîteva luni și s-a trezit astăzi Gurin și i-a venit nitam-nisam să se adreseze către infractorii pe care ii cunoaște foarte bine, fiind patronii lui, și să le spună – «domnilor dați indicații ca să se curețe urmele». Asta ar fi percepția generală a ceea ce fac ei. Acești indivizi nu au credibilitate”, a precizat Vasile Năstase.

Membrii platformei civice solicită în continuare demisia procurorului general, a șefilor Centrului Naționale Anticorupție, Comisiei Naționale de Integritate și a Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Astăzi Corneliu Gurin a anunțat că persoanele cu funcții de răspundere din cadrul Agenției Proprietății Publice, Băncii Naționale, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Comisiei Naționale pentru Stabilitate Financiară, dar și factorii de decizie din Guvern, Parlament urmează a fi cercetați în cadrul dosarului BEM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?