X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O nouă profesie în RM: expert social

25 mai. 2015,, 18:00   Societate
5047 2

O nouă profesie în RM: expert social
Foto : noi.md

Acum trei ani, între Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Ministerul Muncii s-a legat o strînsă colaborare, creîndu-se proiectul „Casa Mare” cu scopul de a cerceta sistemele sociale din Republica Moldova și pentru a identifica rolul și locul expertului social în aceste sistem.

Tot atunci a fost elaborat un Program de Masterat pentru profesionalizarea experților sociali în cadrul ULIM ca rezultat al cooperării consorțiului universităților din RM și din SUA, sub patronajul proiectului „Casa Mare”.

Anul acesta 13 persoane au absolvit programul de Masterat în Expertiză Socială. Prin acești absolvenți se numără și deputatul în actualul Parlament, Valentina Buliga. Ca și absolventă a primei promoții, prin cercetarea ei „Dezvoltarea asistenței sociale în republica Moldova în perioada de tranziție reforme și mecanisme de implementare” a demonstrat inevitabilitatea construirii unei profesii – expert social.

Potrivit Valentinei Buliga, introducerea acestei profesii este un component necesar pentru modernizarea sistemului de asistență socială în RM. O altă componentă pentru atingerea acestor obiective este crearea unei asociații a specialiștilor din domeniu social.

Acest subiect, alături de alți experți în domeniu, precum Vadim Moldovan, profesor la City University of New York și Kate Bartlett, specialist în relații publice în cadrul ambasadei SUA în Moldova a fost discutat în cadrul unei conferințe de presă pentru a informa publicul despre modernizarea serviciilor sociale în Moldova prin intermediul implementării unei noi profesii – expert social.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?