Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Al Bano a evoluat în premieră la Chişinău ©

24 mai. 2015,, 13:30   Showbiz
5397 1
Аль Бано впервые выступил в Кишинёве
Foto: 7dasys.md
Sîmbătă, 23 mai, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” a avut loc un concert susţinut de Al Bano, venit pentru prima oară în Moldova, transmite NOI.md.

Probabil nu este cazul să adăugăm la numele lui adjectivul „celebrul cîntăreţ italian”. În spaţiul postsovietic, duetul Al Bano şi Romina Power nici după 20 de ani de la destrămarea acestuia nu a fost uitat (cei doi n-au mai evoluat împreună din anul 1994, făcînd excepţie doar în toamna anului 2013 datorită preşedintelui rus Putin).

În pofida faptului că rolul principal în acest duet îl deţinea Al Bano, s-a dovedit că Romina făcea cît cele trei vocaliste, care evoluează în prezent cu interpretul. Noile piese ale lui Al Bano de asemenea sînt făcute după acelaşi principiu – „vocea” feminină deţine un loc semnificativ.

Concertul care a durat două ore a fost alcătuit din două secţiuni, fiecare cu cîte nouă piese. Acesta a fost anume un concert, nu show, în care domină spectacolul, nu vocea. Al Bano nu are trupă de dansatori, doar muzicanţi şi vocaliste, care cîntă mai mult este necesar în rolul lor. Unele piese au fost însoţite de imagini video. Concertul a început cu imagini despre o familie de ţărani care muncea pe cîmp (anul 1951). Fără să fie prezent pe scenă, Al Bano a spus publicului cîteva cuvinte despre el şi părinţii săi.

Vom adăuga aici că interpretul a părăsit casa părintească din Cellino San-Marco (sudul Italiei) în 1961, cu promisiunea că va reveni atunci cînd va deveni celebru. Şi Albano Carrisi s-a ţinut de cuvînt. Iar din 1973, cîntăreţul se ocupă şi de podgoria familiei. Şi atunci cînd pe sticlele de vin a apărut numele interpretului Al Bano, devenit cunoscut, afacerea vinicolă a început să aducă profituri frumoase. Cu timpul, după un proiect de-al artistului, tot acolo a fost construit şi un hotel.

Sala a întîmpinat cu emoţii mari fiecare piesă interpretată de Al Bano, iar „Ci sara” a făcut de-a dreptul ravagii. Al Bano a interpretat încă o dată vestitul refren, fără acompaniament muzical, însă împreună cu spectatorii care au cîntat însufleţiţi „Ci sara”. Artistul mişcat s-a aşezat într-un genunchi, în semn de recunoştinţă pentru primirea caldă. În timpul concertului, artistul a repetat acest gest. Aşa cum a recunoscut cîntăreţul, atmosfera din timpul concertului a fost extraordinară. Din sală se auzeu strigăte în limba italiană, spectatorii care urcau pe scenă cu flori, de asemenea i-au vorbit lui Al Bano în italiană, însă erau concetăţeni de-ai noştri. Iar minunatul şlagăr „Liberta”, sala l-a ascultat în picioare.

La piesa „Sharazan”, Al Bano aducea spectatori pe scenă şi îi aşeza la mese (decoraţii speciale pentru acest cîntec), le turna vin în pahare şi cînta. Una din femeile invitate pe scenă a spus că e ziua ei. Fără să stea pe gînduri, el a dat comandă muzicanţilor şi aceştia au cîntat împreună cu interpretul versiunea italiană a „Happy birthday to you”. Pe lîngă piesele de muzică uşoară, Al Bano a interpretat „Ave Maria” şi o arie din opera „Nabucco”, de Verdi, demonstrînd de deplin capacităţile vocii sale de operă. Nu este greu de ghicit că Al Bano şi-a încheiat concertul cu cel mai bun hit al său, „Felicita”.

Chiar dacă pe 20 mai Al Bano a împlinit 72 de ani, cîntăreţul dă multe concerte. Spre exemplu, în martie şi aprilie a avut cîte opt, în mai – cinci, şi după Chişinău, Al Bano va cînta la Verona.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?