Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul rus al Apărării: Contingentul militar din Transnistria va fi asigurat cu cele necesare

23 mai. 2015,, 13:00   Politică
43631 51
Минобороны РФ: Россия протянет воздушный мост к Приднестровью
Foto: in24.org
Denunţarea de către autorităţile ucrainene a Acordului privind tranzitarea mărfurilor militare ruseşti nu va fi un obstacol pentru asigurarea contingentului şi pacificatorilor din Transnistria cu cele necesare, a declarat pentru presă şeful Direcţiei inspectorilor generali a Ministerului Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Iuri Iakubov.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa rusească, el a spus că aeronautica militară de transport rusească va trasa spre Transnistria "un pod aerian".

"Ministerului Apărării nu-i rămîne decît să asigure cu cele necesare formaţiunile ruseşti pe cale aeriană, cu ajutorul navelor aviaţiei de transport militar. Desigur, situaţia dată va complica asigurarea trupelor noastre din Transnistria. Dar sînt sigur, soluţia va fi găsită. Nu vom părăsi pacificatorii", a spus Iakubov, subliniind că o soluție pentru problema privind asigurarea contingentului rus, inclusiv a pacificatorilor, cu cele necesare "va fi găsită în orice caz".

Iakubov a exprimat îngrijorarea că acţiunile autorităţilor ucrainene pot duce la escaladarea situaţiei din Transnistria şi pot devenit motiv "pentru modificarea formatului de pacificare din regiune sau chiar suspendarea acestuia".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?