X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Moldova a ocolit interdicţia Rusiei de a exporta mere, cu ajutorul „verandei transnistrene”

23 mai. 2015,, 14:30   Economie
22831 23
Молдова обошла запрет России на ввоз яблок
Foto: infotag.md
Merele moldoveneşti au reuşit totuşi să ajungă pe piaţa rusească, prin intermediul „coridorului transnistrean”, consideră directorul companiei "Dobrodeli", Anatoli Potacevschi.

Potrivit agenţiei "Infotag", compania nominalizată este înregistrată în Slobozia. Oraşul, juridic, se supune autorităţilor Transnistriei. Managerul companiei recent a propus Guvernului Republicii Moldova să iniţieze un proiect de livrare a producţiei agricole proaspete moldoveneşti în regiunea Voronej din Rusia.

Businessmanul a primit mesaje în care i se aminteşte că Rusia a suspendat importul de fructe din Republica Moldova pe 19 iulie 2014, că exportul acestora pe piaţa Rusiei este posibil doar în cazul în care Chişinăul va renunţa la ideea de integrare în UE.

Autorilor unor asemenea mesaje Anatoli Potacevschi le-a adresat o întrebare: „Spuneţi-mi atunci unde s-au dus toate merele moldoveneşti atît de mult discutate în 2014?".

"Rusia a permis unui număr de 10 companii moldoveneşti şi tuturor întreprinderilor înregistrate în raioanele Slobozia, Grigoriopol, Dubăsari, Rîbniţa şi Camenca din Transnistria să livreze mere pe teritoriul său şi toate discuţiile politice s-au redus la zero", a menţionat el.

În opinia sa, din partea Republicii Moldova a fost deschis „un geam”, iar din partea Transnistriei a fost deschisă „o verandă”.

"Prin veranda transnistreană, în Rusia s-au dus toate merele şi politicienii nu mai au despre ce vorbi", a conchis businessmanul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?