X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ungaria, România, Bulgaria şi Slovacia urmează să semneze un acord de conectare a reţelelor de gaze

23 mai. 2015,, 05:00   Externe
9885 1

Foto: protv.md

Ungaria, România, Bulgaria şi Slovacia urmează să semneze un acord de interconectare a reţelelor lor de gaze naturale care să permită şi tranzitul invers, a anunţat joi seara ministrul ungur al Afacerilor Externe şi Comerţului Peter Szijjarto pe postul public ungar de televiziune M1, scrie MTI.

Acordul urmăreşte să sporească securitatea aprovizionării cu energie a tuturor celor patru ţări, a subliniat Szijjarto. Partenerii pot accesa atât fonduri europene, cât şi bani de la bugetele naţionale pentru finanţarea investiţiilor necesare, a adăugat el.

În contextul renunţării la proiectele Nabucco şi South Stream, este necesar ca statele din regiune să caute noi oportunităţi şi soluţii pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale, a spus ministrul.
"Atât timp cât reţelele de gaze din regiune nu sunt conectate şi atât timp cât nu se investeşte într-o conductă strategică, nu putem vorbi despre securitate energetică în Europa Centrală", a subliniat Szijjarto.

Acordul urma să fie semnat la summitul Parteneriatului estic de la Riga, a anunţat el. Exploatarea comercială a unei interconexiuni între reţele din Ungaria şi Slovacia urmează să devină operaţională în această vară, iar Ungaria şi România lucrează să stabilească un flux invers între reţelelor lor de gaze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?