Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vladimir Putin, in pericol! Se pregateste un atac!

22 mai. 2015,, 23:00   Externe
4836 4

Foto: livejournal.com

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat ca se pregateste un atac informational impotriva sefului statului, Vladimir Putin. Adica? Adica presa britanica si americana vor publica o serie de articole despre Putin si omul de afaceri Ghennadi Timcenko. Ei si? Peskov sustine ca respectivele materiale cuprind date care reprezinta, de fapt, un atac impotriva presedintelui!

Cum a ajuns Peskov la aceasta concluzie? Comparand listele cu intrebari venite din partea presei britanice si americane. Peskov a explicat ca a fost sursprins de numeroasele coincidente constata: expresii si formulari identice, aceleasi idei exprimate.

Purtatorul de cuvant nu a indicat despre ce mijloace de informare in masa este vorba, dar a precizat ca i s-a promis ca articolele vor apararea indiferent de raspunsul Kremlinului. El a catalogat drept barfa continutul celor 21 de intrebari.

Ziaristii au intrebat, printre altele, daca activitatea in Statele Unite a omului de afaceri Ghennadi TImcenko are legatura cu Putin, daca Putin a lucrat direct sau indirect cu grupul de companii Gunvor, daca Putin a primit bani de la corporatiile lui Timcenko sau daca cei doi au facut afaceri in anii 1990.

"Toate aceste informatii sunt false, iar raspunsul la toate este nu", a afirmat Peskov. Numele lui Timcenko a aparut in 2004 cand candidatul la presedintia Rusiei, Ivan Rybkin, a declarat ca el si fratiiKovalciuk au raspuns de afacerile lui Putin. Trei ani mai tarziu, in 2007, analistul Stanislav Belkovski a afirmat ca Putin "controleaza" cel putin 70% din Gunvor, plus 7% din actiunile companiei petroliere Surgutneftegaz si 4,5% din Gazprom.

Si ca toate aceste actiuni, chiar daca nu apartin de-jure presedintelui Putin, valoareaza aproximativ 40 de miliarde de dolari. Belkovski a afirmat, practic, Putin este cel care conduce toate aceste companii si poate obtine venit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?